kermistekening

Zomeractie Tilburgse musea

In de maanden juli & augustus kun je met één toegangsbewijs twee cultuurbezoeken combineren. De deelnemers zijn De Pont museum, TextielMuseum, Natuurmuseum Brabant, Vincents Tekenlokaal en het Peerke Donders Park. Het toegangsbewijs voor een van de instellingen is op dezelfde dag geldig in één andere instelling. Een unieke gelegenheid om de collectie van de Tilburgse topmusea te bekijken.

Hou je van tekenen? Laat het zien in Vincents Tekenlokaal! Deze zomer wordt er een heuse summerschool georganiseerd voor jongeren van 8 tot 14 jaar. Op 3 en 5 augustus leer je daarin een ‘one-line drawing’ te maken. Op 10 en 12 augustus gebeurt er iets spannends: Do the wave! En op 17 en 19 augustus kun je je opgeven voor 3Drawing. De ene les wordt op papier gewerkt (of met papier), de andere op de tekencomputers.

Wil je nog veel meer tekenen? Bezoek in de ochtend één van de andere Tilburgse musea, doe daar inspiratie op en zet dat ’s middags in ons tekenlokaal op het digitale ‘papier’. Het eindresultaat mail je naar jezelf en kun je met iedereen delen. Tijdens de Tilburgse Kermis (23 tot en met 31 juli) is het tekenlokaal helemáál gratis te bezoeken en geldt de zomeractie van de Tilburgse musea even niet voor het tekenlokaal.

Lees meer over de zomeractie van de Tilburgse musea