Nieuwe Vincent 2017-7232_klein

Winnaar De Nieuwe Vincent 2017 bekend!!!

Zondag 10 december 2017 is Matijs Eversteijn door de jury verkozen tot De Nieuwe Vincent van 2017! Dat gebeurde tijdens de opening van de expositie in Kunstpodium T. Hij ontving de Jan Naaijkens Junior prijs van het Noordbrabants Genootschap. De prijs bestaat uit een Wacom tekentablet, een waardebon van materialenwinkel De Kwast en Matijs gaat in de leer bij Nuni Weisz, winnares van de Jan Naaijkens Senior prijs.

De jury zag bij veel van de deelnemers aan het programma De Nieuwe Vincent dat hun talent zich verder heeft ontwikkeld. Nieuwe technieken hebben ze zich eigen gemaakt. De deelnemers waren zelf verrast door de mogelijkheden van het digitaal tekenen in het tekenlokaal.

De jury was unaniem in de keuze voor Matijs (13 jaar). Uit het juryrapport: “In hem zien we een potentie om zich verder te ontwikkelen. Hij staat open voor nieuwe technieken en werkwijzen maar toch staat alles in zijn werk met elkaar verbonden.
In hem zit een tekenkracht die niet te stoppen is.  Zijn rijke fantasie en verrassende oplossingen zullen hem leiden naar nieuwe mogelijkheden.”

Van harte gefeliciteerd Matijs!

De expositie De Nieuwe Vincent in Kunstpodium T (Noordstraat 105 in Tilburg) is nog te zien op 15, 16 en 17 december van 13.00 tot 17.00 uur. Je kunt gratis naar binnen lopen en je laten verrassen door de resultaten van de jonge talenten.

De jury bestond uit:

Ron Dirven – Van Goghhuis, Zundert
René Korten – Kunstenaar, Docent, PARK, Tilburg
Klaartje Esch – Directeur Kunstpodium T, Tilburg
Frank Pisart – Noordbrabants Genootschap, Den Bosch