hbs 1892

VINCENT VAN GOGH ARRANGEMENT

Wie benieuwd is naar Vincents leven en werk, kan niet om Brabant heen. Hij woonde en werkte er het grootste deel van zijn leven en dat vormde hem als mens en schilder. Vincent hield altijd heimwee naar Brabant, waar zijn grote liefde voor de natuur en het boerenleven was ontstaan. Veel plekken in Brabant herinneren aan de kunstenaar. Zo ook in Tilburg.

Op donderdag 17 september organiseert de Bibliotheek Midden-Brabant, in samenwerking met Vincents Tekenlokaal een Vincent van Gogh Arrangement. Gedurende dit speciale Vincent van Gogh Arrangement leer je verschillende plekken in de stad kennen waar Vincent geweest is.

Programma – donderdag 17 september

Act door EELT Theatercollectief
Als de penseelstreken van Vincent van Gogh over zijn doek, zo glijden, dwarrelen en verdringen de spelers van EELT Theatercollectief zich straks op de trap af van de bibliotheek. Terwijl de bekende celliste/performer Jacqueline Hamelink, ook actief bij EELT, een vibrerende compositie uitvoert van de jonge – inmiddels over de hele wereld werkende – componist van EELT: Aart Strootman, ontstaat een betoverend schouwspel, waarvan het moeilijk is om je ogen los te maken. Monique Zijp, artistiek leider en regisseur bij EELT tekent voor de theatrale synthese van al deze elementen. Je krijgt een nieuwe beleving van deze locatie, die je nog nooit zo ervaren hebt, zoals de schilderijen van Vincent van Gogh ook in staat zijn om je anders naar bijvoorbeeld het geel van zonnebloemen te laten kijken.

Toegang
Kaarten voor dit arrangement zijn kosteloos en kun je reserveren bij de Bibliotheek Tilburg Centrum en Vincents Tekenlokaal. De eerste 30 deelnemers ontvangen een leuk boekje van Vincents Tekenlokaal cadeau!

Kijk op www.bibliotheekmb.nl voor meer informatie.