VTL

Vincents Tekenlokaal vindt nieuwe locatie in de Spoorzone bij Ontdekstation013

We kregen in januari het ‘ja-woord’ van de gemeente voor de verhuizing van Vincents Tekenlokaal van het oude Paleis-Raadhuis naar Ontdekstation013. Na acht jaar in het Paleis Raadhuis verhuist Vincents Tekenlokaal naar een nieuwe locatie en trekt in bij het Ontdekstation013 in de Spoorzone in Tilburg. De reden voor de verhuizing is de verbouwing van het Paleis Raadhuis, waardoor het tekenlokaal gedwongen werd uit te wijken naar een nieuwe plek. De medewerkers van het tekenlokaal zijn verheugd met deze stap en zien mogelijkheden voor nauwe samenwerking bij Ontdekstation013.

Al vanaf voorjaar 2017 was sprake van de grondige verbouwing van het stadhuis, waaronder ook het Paleis Raadhuis. Sinds voorjaar 2009 is Vincents Tekenlokaal gehuisvest in dit monument. Er is destijds voor deze plek gekozen omdat de school die hier gevestigd was, een Rijks HBS, Vincent van Gogh als leerling had. Zijn oude tekenlokaal was er nagebouwd en in een modern tekenlokaal werd op les gegeven op tekencomputers. Deze 21e-eeuwse ruimte wordt nu verplaatst naar Ontdekstation013, een plek waar techniek gestimuleerd wordt onder jongeren en jeugd. Talentontwikkeling en tekenonderwijs gaan goed samen met techniekonderwijs. Een logische stap dus.

Er is in Ontdekstation013 een prachtig lokaal gebouwd dat in de laatste week van februari open zal gaan. In eerste instantie is het tekenlokaal open voor groepsboekingen. Na een tijd samen op de locatie gedraaid te hebben in Ontdekstation013, wordt gekeken of ruimere openingstijden mogelijk zijn.
Je bereikt Vincents Tekenlokaal net als voorheen via boekingen@vincentstekenlokaal.nl, 013-5429197 en via Vincents Tekenlokaal op Facebook. Het nieuwe adres vanaf eind februari is Burgemeester Brokxlaan 20, Hal 79, 5041 SB in Tilburg.

Het ‘museale’ deel van Vincents Tekenlokaal blijft voorlopig in het Paleis Raadhuis, maar is door de verbouwing niet te bezoeken.

Op de foto zie je het nieuwe tekenlokaal in aanbouw!