KinderKunstLint1 (002)

VAN GOGH INSPIREERT KINDERKUNSTLINT 2015

Tilburgse kinderen exposeren hun eigen kunst geïnspireerd op de werken van de grote schilder Vincent van Gogh. Dat is het KinderKunstLint 2015. Van 24 oktober tot en met 6 november hangen ruim 60 kunstwerken in etalages van de Tilburgse Winkellinten Korvel en Besterd. Het KinderKunstLint wordt georganiseerd door SNENS, bureau voor ontwikkeling en uitvoering van educatieve kunstprojecten met medewerking van de Stichting Tilburgse Linten.

De kinderkunstenaars zitten in de groepen 8 van basisschool De Triangel (Korvel) en De Stappen (Besterd). Zij maakten hun kunstwerk tijdens drie binnenschoolse workshops gegeven door gastdocenten van SNENS. De docenten boden begeleiding tijdens het uitwerken van idee naar schets tot en met de realisatie van het kunstwerk.

Iedereen mag stemmen

De expositie is ook een wedstrijd. Via www.kinderkunstlint.nl kan iedereen zijn of haar stem uitbrengen op een van de kunstwerken. Ieder winkellint krijgt een eigen winnaar. Ook een vakjury buigt zich over de creaties en velt een deskundig oordeel. Op 6 november (van 13u tot 14u) vindt de feestelijke afsluiting en prijsuitreiking van zowel de publieks- als de professionele jury van het KinderKunstLint 2015 plaats in Vincents Tekenlokaal in het Paleis-Raadhuis. De winnaar van de publieksprijs en de nummers 1, 2 en 3 die de vakjury selecteert, mogen hun werk tot en met 27 november tentoonstellen in Vincents Tekenlokaal.

Vincents Tekenlokaal

Als thema werd dit jaar niet gekozen voor de KinderBoekenweek, maar voor Vincent van Gogh die 125 jaar geleden overleed. Daarom ging het evenement van start met een bezoek aan Vincents Tekenlokaal en vindt daar ook de afsluiting plaats.