routevg

VAN GOGH FIETSROUTE

De medio 2013 ontwikkelde ‘’Van Gogh fietsroute” is in het kader van het Van Gogh jaar 2015 in een nieuw jasje gestoken. De Brabantse Van Gogh fietsroute bestaat uit 335 km fietsplezier, verdeeld in vijf unieke routes. Die voeren je langs vijf Brabantse gemeenten die een bijzondere band hebben met Van Gogh: Zundert, Tilburg, Etten-Leur, Nuenen en ’s-Hertogenbosch. Je geniet van het gevarieerde Brabantse landschappen en bezoekt plekken die Van Gogh hebben gevormd. Belangrijke verbetering in de nieuwe Van Gogh route is dat deze nu door alle Van Gogh kernen loopt, in plaats van er omheen. De Van Gogh erfgoedlocaties, in alle gevallen in het centrum gelegen, worden hiermee nog beter ontsloten en zijn het vertrekpunt voor de verschillende deelroutes geworden.

In 2014 is op basis van ervaringen van vele fietsliefhebbers onderzoek gedaan naar mogelijkheden om de route nog aantrekkelijker te maken. Dit heeft geleid tot diverse aanpassingen van de route zelf en van het routeboekje: de fietsbrochure is vervangen door een handige fietsklapper met uitneembare fietskaarten, bezienswaardigheden langs de route en leuke uitstapjes. De route laat je Vincent in Brabant beleven!
Uiteraard gaat de fietsroute langs ons tekenlokaal. En je weet: meimaand is fietsmaand, dus trek eropuit langs deze route.

Het boekje is verkrijgbaar bij het Vincent Van GoghHuis in Zundert, Van Gogh Kerk in Etten-Leur,  Vincentre in Nuenen en Het Noordbrabants Museum in ’s-Hertogenbosch. Het boekje zal ook verkrijgbaar zijn bij diverse VVV’s en bibliotheken. In Vincents Tekenlokaal wordt het boekje niet verkocht.

De route wordt uitgegeven door Van Gogh Brabant.