Tilburg Mij  Stad RTL

Tekenlokaal te zien in tv-programma Mijn Stad

Cultureel reisprogramma bij RTL 4

Nederlanders vieren steeds vaker vakantie in eigen land. Maar waar moet je zijn voor een dagje uit of een weekend weg? In het tweede seizoen van RTL Mijn Stad ontdekt Jeroen Klinkers dat elke stad een verrassend verhaal te vertellen heeft en wat de stad onderscheidend maakt. De serie wordt vanaf 13 december elke zondag om circa 16.30 uur uitgezonden bij RTL 4. Elke aflevering gaat Jeroen op stap met twee inwoners van een stad, waardoor deze door de ogen van verschillende generaties of invalshoeken belicht wordt.

Iedere aflevering staat een stad centraal. De steden die uitgelicht zullen worden zijn Leiden, Tilburg, Nijmegen, Bergen op Zoom, Harderwijk, Almere, Sittard. “Het programma is tot stand gekomen in samenwerking met de gemeentes, het Mondriaan Fonds, de Museumvereniging en het Fonds Podiumkunsten. Samen hebben we met gedeelde ambitie 7 steden in beeld gebracht”, vertelt tevens initiatiefnemer Jeroen Klinkers van CityFilm BV. “Het is heel leuk en interessant om te zien hoe de steden zo mooi verschillen van elkaar.”

Van culturele hoogtepunten tot typische streekgerechten en lokale festivals, Jeroen laat zien waar we als Nederlanders trots op kunnen zijn.

Mijn Stad Tilburg

Uitzending zondag 20 december om circa 16.30 uur. Herhaling zaterdag 26 december om circa 13 uur. Student Tim Frenken en onderneemster Shirley Dap laten Tilburg van een hele andere kant zien aan Jeroen die zelf nota bene opgroeide in de omgeving van Tilburg.

Of bekijk hier het fragment over Vincents Tekenlokaal: Vincents Tekenlokaal bij Mijn Stad