summerschool tekening final-klein

Summerschool in het tekenlokaal

Vincents Tekenlokaal gaat 3D deze zomer
Inschrijving geopend voor summerschool

Vincents Tekenlokaal in het centrum van Tilburg organiseert in augustus een summerschool, waarbij 3D tekenen centraal staat. De zes lessen worden gegeven op woensdag- en vrijdagmiddag en hebben per week een eigen thema: one-line-drawing, do the wave en 3Drawing. De summerschool is voor jongeren van 8 tot en met 14 jaar. Geen nood dus voor degenen die niet op vakantie gaan! De summerschool geeft het gevoel er even helemaal uit te zijn.

One-line-drawing
Op 3 en 5 augustus draait alles om one-line-drawing. Op woensdag de 3e leert Janita Vroomen de deelnemers hoe je in de ruimte een tekening maakt met ijzerdraad. Vrijdag de 5e traint Chiel Janssen de deelnemers om op het digitale tekenscherm de pen níet los te laten. Tekenen met echt maar één lijn!

Do the wave
Tijdens de les op woensdag 10 augustus wordt met stroken papier in de ruimte ‘getekend’. De stroken worden rechtop gezet, gekruld, aan elkaar vast gemaakt en zo ontstaan golven. Heel anders gaat het eraan toe op vrijdag 12 augustus, als het digitale tekenvel geheel wordt gevuld met ‘doodle art’.

3Drawing
Hoe wordt een 3Dbril gemaakt? Op 17 augustus wordt dat duidelijk. Ieder maakt een eigen 3D bril en gaat op papier aan de slag met het maken van een tekening die in 3D te zien is. Vrijdag de 19e wordt geen bril gemaakt, maar op de computer wel zo getekend, dat met een 3D bril diepte te zien is.

Meedoen kan al voor € 5 per keer of € 7,50 voor twee lessen (maximaal 10 deelnemers per middag). De lessen beginnen om 13.30 uur en eindigen om 15.30 uur. Opgeven voor meerdere lessen kan uiteraard, zelfs voor alle zes! Inschrijven kan via een mail aan boekingen@vincentstekenlokaal.nl, met daarbij precies om welke datum het gaat.