foto Pascaline Reijman_5_klein

Onze masterclasses in 2016

Vanwege het succes worden in 2016 de masterclasses in Vincents Tekenlokaal uitgebreid. Al jaren worden deze masterclasses speciaal voor jongeren georganiseerd. De deelnemers van de masterclass krijgen les van een kunstenaar. Aan het eind van de les hebben ze bijzondere kunstwerken gemaakt!

Vanaf januari 2016 komen kunstenaars uit verschillende kunstdisciplines les geven. De lessen worden gegeven voor twee leeftijdsgroepen: 7 tot en met 10 jaar en 11 tot en met 14 jaar. De disciplines lopen uiteen van architectuur tot boekillustratie.
Een masterclass duurt twee uur. In het eerste uur vertelt de master over zijn/haar eigen werk, wordt het onderwerp uitgelegd en gaan de kinderen aan de slag op papier. Na de pauze worden alle werken besproken en wordt verder gewerkt op de tekencomputers. De masterclass wordt afgesloten in de minibioscoop, waar ze elkaars digitale werk zien.

Meedoen is op inschrijving vooraf, let dan op de leeftijdsgroep. Opgeven gaat heel eenvoudig via dit formulier. Per keer kunnen er maximaal 13 jongeren deelnemen. De masterclasses zijn altijd op een zondagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur en ze kosten € 7,50.
Bekijk het overzicht van alle masterclasses tot aan de zomer van 2016. De eerste masterclass wordt gegeven op zondag 17 januari.