foto Pascaline Reijman Masterclass Vincents Tekenlokaal

EXPO DE WERELD VAN VAN GOGH

In hoeverre is De Wereld van Van Gogh vandaag de dag nog herkenbaar? Levert het nostalgische plaatjes op of juist beelden van een sterk veranderde omgeving? Dit is het thema voor een internationale fotowedstrijd die het Vincent van GoghHuis Zundert en De Brabantse Hoeders hebben uitgeschreven in het kader van het Van Gogh jaar 2015. De opdracht was om in de voetsporen van Vincent van Gogh te treden en de plaatsen waar hij geleefd en gewerkt heeft in beeld te brengen.

De expositie met de dertig winnaars van de fotowedstrijd De wereld van Van Gogh reist in 2015 langs bekende Van Goghlocaties en is van 13 tot 30 september in Tilburg te bezichtigen.

De tentoonstelling bestaat uit dertig door de jury geselecteerde foto’s die op groot formaat worden getoond op het plein voor de Stadswinkel en de ingang van Vincents tekenlokaal (achterzijde Paleis).

Eén van de afbeeldingen is door Jolande van Lith gemaakt in Tilburg.

Workshop Vincents Tekenlokaal

Vincents Tekenlokaal organiseert op zondag 13 september, het eerste weekend van de tentoonstelling, tussen 13 en 16 uur workshops die aansluiten bij de foto expositie. Deze zijn met name bedoeld voor jongeren van 8 tot 15 jaar oud, maar ook volwassenen kunnen deelnemen. De workshops starten om 13.00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur. Graag vooraf aanmelden via boekingen@vincentstekenlokaal.nl. Zet er even bij op welk tijdstip je wilt komen. De foto’s uit de tentoonstelling worden gebruikt als inspiratie voor de workshop. Bij mooi weer wordt er ook buiten getekend. Bezoekers en deelnemers mogen op deze middag kosteloos naar binnen in Vincents Tekenlokaal.