goghgame

DE VAN GOGH GAME!

Vijf musea ontwikkelden samen met de Nederlandse Museumvereniging een Van Gogh Game voor kinderen. Het is de tiende in een serie museumgames met als doel kinderen op ludieke manier met musea te laten kennismaken en ze te verleiden tot bezoek.

Deze nieuwste van Gogh Game voor kinderen van ± 8 t/m 12 jaar is bedacht door het Van Gogh Museum, het Kröller-Müller Museum, Gemeentemuseum Den Haag, het Vincent van GoghHuis in Zundert en Vincent’s Tekenlokaal in Tilburg samen met de Museumvereniging. Zij willen kinderen vertrouwd maken met het leven van één van onze beroemdste schilders. De levels in de game corresponderen met belangrijke fasen in Van Gogh’s leven.

Balans tussen fun & educatie
Siebe Weide, directeur van de Nederlandse Museumvereniging, is enthousiast over de Van Gogh Game: ‘Het is een unieke samenwerking met vijf musea, waarbij wij kinderen met cultureel erfgoed bereiken op de plek waar zij dagelijks zijn, online. Fun en educatie gaan samen in deze game die de nieuwsgierigheid van kinderen prikkelt en hen stimuleert de virtuele museumobjecten ook in het echt te bekijken’. Als extra stimulans kunnen kinderen die alle levels met succes doorstaan strijden om een gratis iPad Air.

Museumkids.nl
De nieuwe Van Gogh Game is te vinden op museumkids.nl. Dé plek voor musea om in contact te komen met hun – potentiële – kinderpubliek en (groot)ouders in hun gevolg. Kinderen ontdekken er musea door te gamen, te inspecteren en te knutselen. Sinds de lancering in augustus 2013 kreeg museumkids.nl al bijna 100.000 bezoeken. Op 6 december ontving museumkids.nl de IMA Outstanding Achievement Award in de categorie kinderen. Het onderdeel Museumgames op de site kreeg een nominatie voor de Artifex Award. En het succesvolle Museuminspecteursproject op museumkids.nl werd eerder dit jaar genomineerd voor de Gouden Apenstaart.