2015-09-12 14.54.41

BEKENDMAKING DE NIEUWE VINCENT

Na een intensief en spannend traject maakt een vakjury op woensdag 2 december De Nieuwe Vincent 2015 bekend! Het winnende jonge teken- of schildertalent sleept hiermee de Jan Naaijkensprijs Junior in de wacht, aangeboden door het Noordbrabants Genootschap. Met dit geldbedrag en materiaalpakket kan de winnaar zijn of haar tekentalent verder ontwikkelen.

Vanaf afgelopen augustus nemen 32 teken- en schildertalenten tussen de 9 en 14 jaar deel aan het talentenprogramma van De Nieuwe Vincent. Onder de deelnemers zitten zeer gedreven tekenaars die van jongs af aan niets liever willen dan tekenen of schilderen. Zeven zaterdagen volgden zij masterclasses en bezochten ze musea en kunstateliers om zich te laten inspireren, te experimenteren en te verwonderen. De deelnemers zijn gedurende het traject begeleid door kunstenaars van het Ru van Rossemhuis Mariëngaarde in Tilburg.

De talenten hebben de afgelopen maanden hard gewerkt aan een eigen meesterwerk dat geëxposeerd wordt in het Noordbrabants Museum in Den Bosch. De werken van alle deelnemers zijn hier van 2 december tot 3 januari 2016 te zien. Naast de prijs van de vakjury is er ook een publieksprijs. Alle bezoekers van de expositie kunnen hun stem uitbrengen op het werk dat volgens hen De Nieuwe Vincent is. Het werk met de meeste stemmen wint de publieksprijs.

De Nieuwe Vincent is een initiatief van Kunstpodium T en Vincents Tekenlokaal. Het is één van de activiteiten in het Van Goghjaar 2015 | 125 jaar inspiratie. De Nieuwe Vincent biedt een podium aan iedereen tussen de 9 en 14 jaar die zich verder wil ontwikkelen in tekenen en schilderen. Het stimuleert jong kunstenaarschap en de unieke kijk van de getalenteerde deelnemers.