Expo in Vincents TekenLokaal (002)

AFSLUITING KINDERKUNSTLINT 2015: EEN DAVEREND SUCCES

Op 6 november jongstleden was het zover: de afsluiting van KinderKunstLint 2015. Stichting Tilburgse Linten Korvel en Besterd is de initiatiefnemer is van project en hebben samen met de gemeente Tilburg KinderKunstLint mogelijk gemaakt.

Nieuw dit jaar is de gezamenlijke afsluiting in Vincents TekenLokaal, alle kinderkunstenaars waren hierbij aanwezig. Voor het eerst is er een vakjury bijeengekomen om uit de ruim 60 kunstwerken per winkellint een top 3 te kiezen. Afgelopen vrijdag was het moment daar om te onthullen welke kunstwerken een plek hebben gekregen in de expositie in het Vincents TekenLokaal.

Voor de Besterd vielen Aukje Priemus (1e plek), Joey Verbunt (2e plek) en Tim Steegers (3e plek) in de prijzen. Giaro Bishop, Dylano de Laat en Klara Iskondos, respectievelijk de nummers een, twee en drie, kwamen als winnaars uit bus voor de Korvel. Niet alleen de vakjury heeft haar stem laten horen, ook het publiek had een stem in de vorm van de publieksprijs. Met 126 stemmen heeft Yavuz Demirel de publieksprijs van de Besterd gewonnen, het kunstwerk was te bewonderen bij ‘Zusjes enzo’. Extra bijzonder was het feit dat de publieksprijs van de Korvel, met 101 stemmen en hangend in de etalage van ‘De Raedgevers’, gegaan is naar Giaro Bishop, een van de prijswinnaars van de vakjury. Alle winnaars hebben een mooi prijzenpakket ontvangen.

Onder het genot van een hapje en een drankje is de expositie officieel geopend. De kunstwerken zijn nog tot en met zondag 29 november in het Vincents TekenLokaal te bekijken.

KinderKunstLint wordt georganiseerd door SNENS, bureau voor ontwikkeling en uitvoering van educatieve kunstprojecten met medewerking van de Stichting Tilburgse Linten. In aanloop naar de afsluiting hebben de kinderen uit groep 8 van basisschool De Stappen en De Triangel kunstwerken gemaakt geinspireerd op de beroemde kunstenaar Vincent van Gogh. Als voorbereiding daarop hebben de klassen een bezoek gebracht aan het Vincents TekenLokaal. Daarna hebben de kunstwerken van 24 oktober tot en met 5 november in de etalages van de Tilburgse winkellinten Korvel en Besterd gehangen. Via de website www.kinderkunstlint.nl kon er gestemd worden op het favoriete kunstwerk.